5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Különleges, és egészséges előétel ez a lenmaglisztes palacsinta, amit creme fraiche-el, és lazackaviárral turbózunk fel. Partykra, ünnepi alkalmakra ideális falatkák.
Az amerikai palacsintához egy nagy edényben keverjük össze a lenmaglisztet, a zablisztet, szódabikarbónát, sót és a borsot. Készítsünk egy lyukat a száraz összetevők közepébe, és öntsük bele a joghurtot, a tojást és a Szőlőmagolajat.
Keverjük addig, amíg teljesen sima ám állagra sűrű tésztát kapunk. (A hagyományos magyar palacsinta ehhez képest sokkal folyósabb.) Pihentetésre nincs szükség, azonnal süthető.
Egy felforrósított serpenyőbe öntsük bele a szőlőmagolajat, majd állítsuk közepes lángra a tüzet. A tésztából öntsünk nagyjából fél deciliternyi adagokat, hogy 8-10 cm átmérőjű, kis lepényszerű palacsintákat kapjunk. Először süssük meg az egyik oldalát. Amikor egy sütőlapáttal alányúlva halványbarna a tészta, akkor egy határozott mozdulattal fordítsuk át a túloldalra. Süssük meg a másik oldalát is. Vigyázzunk, mert nagyon hamar megsül, nagyjából fél perc alatt.
Használjunk kör alakú kiszúró formát, a palacsinta formálására. Minden egyes kiszaggatott palacsinta tészta tetejére tegyünk créme fraiche-t és kaviárt Díszítésnek használjunk snidling véget.
A créme fraiche helyettesíthető tejföllel is!
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.