5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A nagy francia klasszikusba, a karamelles fordított almatortába az alma balzsamecet krémmel vihetünk savasságot, pikantériát. A szeletelt süteményre locsoljunk egy kiskanállal az alma balzsamból, és egy új ízélményben lehet részünk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Használjunk egy kb 24-28 cm átmérőjű hőálló sütőformát és először szórjuk bele a cukrot az aljába.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, és vágjuk cikkelyekre vagy karikákra. Helyezzük rá a cukorra az alma szeleteket, és szórjuk meg a fahéjjal.
A készen vásárolt leveles tésztánkat 2 féle képen használhatjuk fel.
A tészta közepére kis lyukat fúrunk, hogy a gőz távozni tudjon.
200 oC-on, kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
A sütőből kivéve a tészta széleit picit lazítsuk fel majd fordítsuk rá a formát egy nagyobb tálra. Várjunk amíg az egész egybe szépen ráfekszik a tálra és ki nem jön.
A legfinomabb azonnal forrón tálalva, de kihülve is igazán finom. Tálaláskor locsoljuk meg Pödör Alma Cremával és ha igazán különlegeset szeretnénk, akkor díszítsük vanília fagylalttal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.