Bio oregánó - morzsolt
A mediterrán konyha egyik ismert fűszerét az oregánót már legalább 300-400 éve használják. Igaz az első írásos feljegyzések egy XVII. századi bázeli receptben találhatóak, mint a palacsinta egyik összetevője.
A XX. század elején a botanikai könyvek az oregánót gyógyhatású növényként írják le, mellyel a gyapjút piros színűre lehet festeni.
Napjainkban az olasz, spanyol és görög konyha kiemelt fűszere, de nem csupán a Földközi-tenger medencéjében vált kedveltté.
Az oregánóról elsőre legtöbbünknek a pizza jut eszébe, pedig kulináris felhasználása igen széleskörű. Kiválóan harmonizál grillezett és sült húsokhoz (pl. bárányhoz), zöldségekhez, levesekhez, és népszerű paradicsomos ételek, szószok, mártások, pástétomok készítéséhez is. A „tex-mex” konyhában az oregánót gyakran keverik köménnyel, chilivel, fokhagymával és hagymával.
vásárlóink kedvencei