Bio pirospaprika - füstölt, őrölt
A bors után a paprika a legismertebb és legsokoldalúbb fűszer minden európai konyhában.
Hazánkban és Európa szerte elsősorban az édes, fűszerpaprika terjedt el, melynek gyümölcse az érés során fokozatosan éri el az általunk ismert mély piros színét.
A Pödör prémium füstölt, őrölt bio paprikához kizárólag gondosan, kézzel válogatott érett, élénkpiros paprikát dolgozunk fel. Az eljárás során a paprikát szárítjuk, amíg tömegének több mint 90%-át elveszti, majd tölgyfüsttel érleljük és végül finoman megőröljük.
Az így készült paprikapor finoman füstös illata és gyümölcsös íze nem csupán a grillezés szerelmeseit bűvöli el.
A spanyol konyha számos hagyományos ételének alapja úgy, mint a chorizo kolbász vagy a paella, de emellett kiválóan harmonizál húsételekkel, gulyással és pörkölttel, levesekkel, szószokkal, BBQ-val, zöldségekkel és tésztákkal.
vásárlóink kedvencei