Fehér Malabár bors - egész
A fehérborsot teljesen érett, narancsos-pirosas borstermésből nyerik. Ehhez a borsszemek külső héját és a termés húsát eltávolítják oly módon, hogy a frissen leszedett borstermést lenvászon zsákokba csomagolva kb. 8-10 napra beáztatják, ideális esetben lassú folyású vízbe. Ezáltal a termés húsa leoldódik a magról, és mechanikus módszerrel eltávolítható. A bézs színű borsszemeket azután a napon megszárítják, ennek során még inkább kifakul. Később ez kerül fehérborsként a kereskedelembe.
A fehérbors kevésbé aromás, mint a fekete, azonban nagyon erős, ezért takarékosan kell használni. Jól illik halételekhez, világos szárnyasokhoz, zöldségfélékhez, rizshez és tésztához, valamint minden világos szószhoz és leveshez.
Különlegessége: krémszínűtől fehérig terjedő szín, sima szemek.
Íze: intenzív, hosszantartó csípősség.
Ételek: világos húsok és szárnyasok, hal, világos levesek és szószok.
vásárlóink kedvencei