Druida füstsó
Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül
Aromás füst, tűz és intenzív fűszeres íz – ezeket a benyomásokat kelti ennek nemes dán füstölt sóváltozatnak a kinézete és aromája. Valamennyi füstölt sóváltozat közül csak kb. 5%-ot füstölnek meg ténylegesen. A legtöbb füstölt sóváltozatot füstaromákkal elegyítik. Füstölt sónk tengeri sóból készül, és viking módra füstölik. Ez intenzív füstös ízt eredményez. Az ízt úgy lehet változtatni, hogy különféle fafajtákat használunk. Tengeri sónkat pl. tisztán borókával füstölik, melyet külön e célra Norvégiából importálnak (mivel Norvégiában káros anyagokban szegény fák nőnek). Virágos illat, sok aromaárnyalat, lágy ízérzet, fűszeres ízvilág jellemzi.
A tisztán tölgyfán füstölt tengeri só ugyancsak sok aromaárnyalattal rendelkezik, azonban illatát tekintve kissé fanyarabb, ám ugyancsak lágy ízérzetet ad. A germán füstölt só kitűnően alkalmas tojáshoz, paradicsomhoz, uborkához, halhoz és minden fajta húshoz. A steaknek a tűz fölött készült hús különleges zamatát kölcsönzi, akkor is, ha sütőben készül. Ha ezt a sót használjuk, bele kóstolhatunk abba, hogy az északi népek hogyan állították elő a sójukat: Tengervizet vagy telített sósvizet öntöttek az égő tűzre. A víz elpárolgott, a kicsapódott só rátapadt az elszenesedett fahasábokra. A sót lekaparták a fáról, és így felhasználhatóvá vált.
vásárlóink kedvencei