Fekete Kampot bors - egész
A Kambodzsa -azonos nevű- területéről származó Kampot-borsok a világ legjobb borsfajtái közé tartoznak. A Thai-öböl tengerpartjához közel fekvő terület fülledten forró éghajlata és a nehéz agyagos talajok tökéletes alapot teremtenek a borsfajták kiemelkedő minőségéhez. A termesztés hagyományosan, kézi munkával történik, és nagyon munkaigényes. A termesztés során a termelők mellőzik a műtrágya és növényvédő szerek használatát. Valamennyi borsfajta ugyanarról a növényről származik, színüket az érettség foka és a feldolgozás határozzák meg.
A fekete Kampot-borsot a még zöld borstermésből nyerik. A leszedést követően a magokat a napon megszárítják, az ennek során bekövetkező fermentálódási folyamat pedig feketére színezi a szemeket. Ezt követően gondosan kézzel kiválogatják, hogy csak a legszebb és legnagyobb borsszemeket küldjék el Európába. Kellemes, erőteljes csípősség, leheletnyi menta és eukaliptusz aroma jellemzik a Kampot-bors fekete változatát. A fekete Kampot remekül illik minden sötét húsfajtához és a tartalmasan kiadós ételekhez.
vásárlóink kedvencei