Bio kurkuma - őrölt
5-5,5% kurkumin tartalommal
A kurkuma Ázsia egyik legrégebb ismert fűszernövénye. Körülbelül 10 000 évvel ezelőtt, miután az emberek Indiában telepedtek le a nagy folyók közelében, és a mezőgazdaság révén elkezdtek növényeket termelni, egyre több gyógynövényt, számos növény gyökerét, kérgét és gyümölcs levét használták az ételek készítéséhez. Körülbelül 5000 évvel ezelőtt a kurkuma lett az egyik legfontosabb indiai fűszer. A 14. század elején a velencei Marco Polo kereskedő az egyik utazásából magával vitte a sárga port Délkelet-Ázsiából.
A kurkuma jellegzetes fényes, intenzív sárga színe miatt kapta nevét (kurkuma, sáfránygyökér, indiai sáfrány, sárga gyökér).
Manapság gyakran használják az élelmiszeriparban tészta, mustár vagy rizs ételek természetes színezőanyagaként. A curry-keverékek jellegzetes színét a gyömbércsaládhoz tartozó kurkumapornak köszönheti. A kurkuma enyhén fűszeres, fás-virágos, földes, kissé keserű aromájú. A kurkuma ideális rizs és tészta ételekhez, pörkölthöz, szószokhoz, levesekhez és majonézhez.
vásárlóink kedvencei