Piros Kampot bors - egész
A Kambodzsa -azonos nevű-területéről származó Kampot-borsok a világ legjobb borsfajtái közé tartoznak. A Thai-öböl tengerpartjához közel fekvő terület fülledten forró éghajlata és a nehéz agyagos talajok tökéletes alapot teremtenek a borsfajták kiemelkedő minőségéhez. A termesztés hagyományosan, kézi munkával történik, és nagyon munkaigényes. A termesztés során a termelők mellőzik a műtrágya és növényvédő szerek használatát. Valamennyi borsfajta ugyanarról a növényről származik, színüket az érettség foka és a feldolgozás határozzák meg.
A valódi piros bors nagyon ritka borskülönlegesség, teljesen érett, hámozatlan borstermésből készül. A legjobb borstermesztők közül is csak kevesen merik vállalni a feldolgozását, éppen ezért nehezen lehet hozzájutni. Az érettség magas foka miatt a valódi piros bors különösen aromás, szinte gyümölcsös, és erőteljesen csípős. Csak frissen őrölve használja, vagy még inkább frissen mozsárban összetörve, hogy testes aromája tökéletesen érvényre juthasson. Ideális húsokhoz, szárnyasokhoz.
vásárlóink kedvencei