Bio bird's eye chili - egész
Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül
A Kelet-afrikai Ugandát számos tó, szavanna és dzsungel jellemzi. A közvetlenül az egyenlítőn fekvő speciális geológiai elhelyezkedésű ország nagy része a tengerszint felett mintegy 1000 méterre fekszik, ez biztosítja az állandó meleg klímát, extrém meleg vagy hideg nélkül.
Az ország nagyobb régiói igen termékenyek, tehát a munkaerő több mint 80% -át mezőgazdaságban foglalkoztatják. A kávé, tea és banán mellett a különféle típusú chili termesztése egyre fontosabbá válik.
A chili fajtákat, amelyek valaha Dél-Amerikából származtak a spanyol és a portugál felfedezők hozták Európába. A növény így gyorsan elterjedt az egész világon, amelyet a portugál gyarmati uralom nagy kiterjeszkedése támogatta.
Ugandában a chili tökéletes klimatikus körülményeket és termékeny talajt talált. A Birds Eye Chili kislevelű, akár 120-150 cm magas növényei számos csípős paprikát termelnek, amelyek éretlenül zöldek, majd narancssárgából élénkvörösre érnek. A Capsicum frutescens csoportjába tartozó kicsi, kerek hegyes gyümölcsöt Afrikai Madárszemnek is nevezik apró mérete miatt.
100 000–140 000 scoville egységgel a Bird’s eye a világ legforróbb paprikái közé tartozik. Erőssége intenzív, íze hasonló a thaiföldi chiliéhez, ezért kiváló levesekhez, húsokhoz, BBQ vagy más csípős szószok, pörköltek készítéséhez és ízletes ázsiai (kínai,indiai, thai) vagy mexikói ételekhez.
vásárlóink kedvencei