Birsalma gyümölcsecet
Ecet a nagyi kamrájából
A birsfélék a világ egyik legrégibb gyümölcsei – több mint 4000 éve termesztik őket. Az utóbbi időben azonban, legalábbis néhány évvel ezelőttig, szinte teljesen eltűntek az étrendünkből. Csak a nagymamáink emlékeznek erre a vastaghéjú, puha magvú gyümölcsre. No de a birs szerencsére reneszánszát éli, és ráadásul nem pusztán lekvárok és sütemények hozzávalójaként. A birs, avagy az "Észak citroma", ahogy néha nevezik, a Pödör gyümölcsecetek igazi sztárja.
Az érett, duzzadt birsalmákat gondosan szüretelik és nagy szakértelemmel dolgozzák fel, hogy aztán tovább érleljék. A birsből először alkohol képződik, majd a második fermentáció során az alkohol ecetté alakul. Birsalma gyümölcsecetünk kivételes minőségét a folyamatos minőség-ellenőrzés és a sokéves tapasztalat szavatolja. A tartósítószerek és más adalékok nélkül készült, azaz 100 százalékban természetes birsalmaecetnek így lehet olyan íze, amilyennek lennie kell: intenzíven gyümölcsös és tiszta.
vásárlóink kedvencei