Muscovado cukor - sötét
Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül
A Muscovado esetében olyan finomítatlan nádcukorról van szó, amely Mauritius szigetéről származik. Az apró indiai-óceáni sziget éghajlati feltételei kifejezetten ideálisak, és a talajviszonyok is tökéletesek a cukornádtermesztéshez. A Muscovado melasztartalma 10-15%, ezért állagát tekintve nagyon puha, csomós és nedves. A melasz akkor keletkezik, amikor a cukorlét olyan sokáig főzik és keverik, míg sűrűn folyós, nyúlós masszát kapnak.
A melaszt végezetül még egyszer addig hevítik, míg a maradék víz is elpárolog. A vajkaramella és maláta gyengéd ízvilága egyedülálló aromát ad ennek a cukorfajtának. A Muscovado az ételeknek és meleg italoknak különösen ízletes édességet kölcsönöz. Kiválóan alkalmas öntetek, sötét szószok, chutney-k és mindenféle forró ital édesítésére.
vásárlóink kedvencei