5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az olasz carbonara tészta egyszerűségéről ismert. Garnélával és fenyőmagolajos szósszal főzve azonban úgy érezhetjük magunkat, mintha egy csúcs étteremben lennénk. Egyszerű és nagyszerű recept.
A tojást és a tejszínt beletesszük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a fokhagymát.
Ezután ráreszelünk 50 g parmezánt (vagy grana padanot).
Hozzáadjuk a 4 ek fenyőmagolajat. Összekeverjük, majd félretesszük.
Egy edényben vizet forralunk, ha felforrt, beletesszük a sót, majd a tagliatellét. Al dente-re főzzük.
A mélyhűtött garnélát leolvasztjuk, majd hideg vízzel lemossuk, és forrásban lévő sós vízben kb. 2-3 percig blansírozzuk. Leöntjük róla a vizet. Egy serpenyőben egy evőkanál repceolajon közepes lángon sütjük 2-3 percig.
Közben a fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni.
A kifőtt tésztához adjuk a spenót leveleket, összekeverjük, majd ráöntjük a korábban elkészített szószt, és összeforgatjuk.
Tálaláskor rátesszük a garnélát és a maradék parmezánt, majd a tetejét megszórjuk a pirított fenyőmaggal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.