5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A földimandula liszt egy finom, gluténmentes magőrlemény, ami csodásan felhasználható sütemények készítéséhez. Répatortába keverve enyhén diós, mandulás állagú lesz, tésztája szaftos, ízes. A sárgabarackmag olaj, mint zsiradék, és mint fűszer jelenik meg ebben a süteményben.
A földimandula lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a szódabikarbónával. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgarépát nagyon finomra reszeljük. A tojássárgát habosra keverjük a cukorral, és a bio sárgabarackmag olajjal. A tojáskrémbe keverjük a reszelt répát.
A masszába keverjük a fűszeres lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, oldalát kivajazzuk, és földimandula liszttel megszórjuk.
A masszát a kilisztezett formába öntjük. A tortát 180 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, és 15 percig így sütjük. Majd visszavesszük a hőfokot 150 fokra, és további 25 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Végül mézzel kikevert krémes ricottával kenjük át a tetejét, és megszórjuk liofilizált áfonyával.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.