5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A beluga lencse saláta egy látványos, ízletes, és laktató körete lehet a grillezett sajtnak. Receptünkben a sajtot egy mustáros páccal vonjuk be, így sütjük meg.
A beluga lencsét átmossuk, majd 250 ml vízben, pici sóval, kb. 30-40 percen át főzzük. Végül kihűtjük.
A mustárt kikeverjük egy csipet borssal, 1-2 csipet sóval, és a fűszerpaprikával, majd átkenjük vele a felszeletelt halloumi sajtot.
Grillserpenyőben, felhevített napraforgó olajon kisütjük a pácolt sajtokat.
A birsalma gyümölcsecetet egy zárható kisebb üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót. Hagyjuk, hogy a sókristályok felolvadjanak.
Majd hozzáadjuk a dióolajat, és a borsot. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk, hogy a hozzávalók elegyedjenek.
Az öntetet a lencséhez keverjük a felaprított petrezselyemmel, és a vékony szeletekre vágott lilahagymával együtt.
A lencsét alacsonyabb lángon, gyöngyöző vízben pároljuk. Ha megfelelő a párolási folyadék hőmérséklete, akkor a végén a főzőlé éppen elfő. A lencse akkor jó, ha külseje roppanós, belül krémesen lágy. Ha maradna mégis kevés folyadék alatta, szűrjük le.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.