5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karácsony elképzelhetetlen mákos sütemény nélkül. A kisült aprósütemények mákos töltelékét még forrón locsold meg meggy balzsamecettel, amitől pikánsabb, ízesebb lesz.
A lisztet összekeverjük 100 g porított nádcukorral, sóval, és a vaníliával. A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal belemorzsoljuk a lisztbe.
Végül a tojással tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
Közben a darált kék mákot kikeverjük a maradék 80 g szintén porított nádcukorral és a lekvárral, és a hűtőbe tesszük.
Miután eleget pihent a tészta, 3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 5 cm átmérőjű korong kiszúróval megformázzuk. A korongok közepére egy teáskanálnyi tölteléket teszünk, a tésztaszéleket háromszög formára felhajtjuk. 170 fokos előmelegített, légkeveréses sütőben 11-12 perc alatt kisütjük.
Ha a sütemények kihűltek, porcukorba forgatjuk őket, a tölteléket pedig meglocsoljuk meggy balzsamecettel.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.