5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha a karácsonyi süteményeket is egészségesebben szeretnéd elkészíteni, süss földimandula liszttel. A mézeskalács fűszereihez ráadásul nagyon jól illik ízben is a gluténmentes földimandula liszt.
Keverjük össze az átszitált földimandula lisztet, a zabkorpával, sóval, szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerkeverékkel egy nagyobb tálban.
Egy kisebb tálkába tegyük a tojást és keverjük össze a fehérjét a sárgájával. Öntsük hozzá a földimogyoró olajat, a mézet és a vanília rúd kikapart belsejét. Az így kapott keveréket, öntsük bele a száraz hozzávalókat tartalmazó tálba. Alaposan dolgozzuk egybe a tésztát. Kézzel is gyúrhatjuk a ragadós masszát. Attól függően, ha a tésztát úgy érezzük, hogy nem áll egybe kellőképpen, adjunk hozzá még 1 evőkanál mézet.
Helyezzük a tésztát 2 sütőpapír közé és nyújtsuk ki, addig amíg 3-5mm vastag téglalap alapot kapunk belőle. Az így kapott mézeskalács tésztát a hűtőben, 1,5 órára, letakarva (folpack-kal), pihentetjük.
Ha lehűlt, a tetejét megszitáljuk mandula liszttel és sütemény kiszúró formákkal, alakzatokat szaggatunk belőle. Gyorsan dolgozzunk, mert ha a méz elkezd olvadni, akkor nagyon ragadós a tészta.
A mézeskalácsokat egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és 10-12 percig sütjük 175 fokon, addig, míg látjuk, hogy a szélük elkezdett barnulni. Mielőtt díszítenénk a tetejét, várjuk meg, míg teljesen kihűl.
Cukormáz készítés:
A tojást közvetlenül a cukormázkészítésekor vegyük csak ki a hűtőből, mert hidegen keményebbre lehet verni, mint a szobahőmérsékletűt.
Tegyük egy magas falú edénybe a fehérjét és géppel néhány percig alacsony fokozaton verjük. Folyamatosan, több részletben adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot. Végül nagyobb fokozaton, addig keverjük , amíg a porcukor teljesen föl nem olvad és a tojáshab egészen kemény nem lesz. Használhatunk díszítéshez cukormáz adagolót, vagy egy nejlon zacskóba tesszük a habot és a sarkát levágva dekorálhatjuk a mézeskalácsokat.
A nyers tésztát sütés előtt minimum 1,5 óráig- maximum 12 óráig a hűtőben tároljuk, hogy a nyújtásnál ne ragadjon , illetve sütés után puhább legyen a tésztája.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.