5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karácsony elképzelhetetlen zserbó nélkül. A lekváros töltelékbe próbáld ki a sárgabarack gyümölcsecetet, sokkal intenzívebb lesz az íze. A csokimázba tett sárgabarackmag olaj pedig egy finom marcipános ízzel ruházza fel ezt az ünnepi süteményt.
A lisztet összegyúrjuk csipet sóval, 20 g porcukorral, szódabikarbónával, a darabokra vágott hideg vajjal, és egy tojássárgával.
A tésztát három részre vágjuk, 20 percet pihentetjük.
A darált diót krémesre keverjük a lekvárral, 2 evőkanál sárgabarack gyümölcsecettel, 100 g porcukorral.
A tésztalapokat akkorára nyújtjuk, hogy a sütőformába férjenek. A sütőformát kivajazzuk, liszttel körbehintjük. Belehelyezzük az első réteg tésztát, amit megkenünk a diós krém felével.
Erre helyezzük a második tésztalapot, ezt is megkenjük a maradék krémmel, majd lefedjük a harmadik tésztalappal. Oldalait alágyűrjük, tetejét több helyen villával megszúrjuk. 160 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben 50 percig sütjük. Végül a formában teljesen kihűtjük. A darabokra tört csokoládét, 60 g porcukrot, négy kanál vizet, a kakaót, a 2 evőkanál bio sárgabarackmag olajat, pár csepp sárgabarack gyümölcsecetet egy gyorsforralóba tesszük, és mérsékelt tűzön sziruposra főzzük. Forrón rákenjük a kihűlt süteményre, hagyjuk megdermedni, majd szeletelhetjük.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.