5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A lilakáposztában (más néven vöröskáposztában) 6-8-szor több C-vitamin található, mint a fehérkáposztában, ezért télen különösen ajánlott a fogyasztása. Körtés lilakáposzta saláta receptünket egy piemonti mogyoróolajos dresszinggel tesszük igazán különlegessé.
A káposztáról eltávolítjuk az esetlegesen sérült fedőleveleket, majd olyan vékony szeletekre vágjuk, amennyire csak tudjuk.
A lilahagymát megpucoljuk, majd szintén vékonyra szeleteljük.
A körtét megmossuk, és héjastól cikkekre vágjuk.
A málna balzsamecetet egy zárható üvegbe tesszük, hozzáadunk egy csipet sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Hozzáadjuk a mogyoróolajat, és a frissen tört borsot. Lezárjuk az üveget, alaposan felrázzuk.
A káposztát, a hagymát, és a körtét egy keverőtálba tesszük, ráöntjük a salátaöntetet. Végül alaposan átkeverjük.
Durvára tört mogyoróval, és roquefort sajttal tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.