5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Browniet nem csak vajjal, hanem olajjal is készíthetünk. A repce sütőolaj mellett a minőségi mandula olajtól lesz különlegesen finom ez a gluténmentes, földimandula lisztes brownie.
Az étcsokoládét egy üvegtálba tesszük, és vízgőz felett felolvasztjuk az olajakkal együtt. Figyeljünk arra, hogy ne kapjon oda a csokoládé az üveg falához. Ha a kétharmad része megolvadt, levesszük a vízgőzről, és simára keverjük a maradékot.
A tojásokat és a mézet összekeverjük egy robotgéppel. Hozzáöntjük a földimandula lisztet, a kakaóport, a vanília rúd kikapart belsejét, a sütőport és egy csipet sót.
Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez öntjük, és addig keverjük robotgéppel, amíg az állaga krémes lesz. Ekkor hozzáadjuk a durvára vágott mandulabelet is.
Az így kapott nyers tésztát beleöntjük az előkészített tepsibe, majd 160 fokon 40 percig sütjük. Lehetőség szerint minimum 30 percet pihentessük, mielőtt felszolgáljuk.
A kb. 22x30 cm-es tepsi oldalait körbe olajozzuk, aljára szintén egy olajjal átkent sütőpapírt helyezünk. A browniet 160 fokra előmelegített sütőben sütjük ki.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.