5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Színes, tápláló és egészséges előétel ez a mazsolával töltött sült kaliforniai paprika. A hozzávalók előre elkészíthetők, elég, ha tálalás előtt készre sütjük őket.
A sütőt 250 Celsius fokra előmelegítjük. A kaliforniai paprikákat egy alufóliával kibélelt tepsire helyezzük, majd sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a héjuk láthatóan megsül. Sütés közben folyamatosan forgassuk őket, hogy minden oldaluk szinte feketére süljön.
Miután megsültek, azonnal tegyük őket egy zárható nejlonba legalább 15 percre, majd húzzuk le könnyedén a héjukat.
A paprikák húsából egy 1 cm vastag csíkot kimetszünk szártól-hegyéig, majd felkockázzuk, és félretesszük a töltelékhez. Ezen a résen keresztül eltávolítjuk a paprika magházát is.
Egy serpenyőbe repceolajat öntünk, és pároljuk üvegesre benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, ½ teáskanál sót, szárított oregánót, friss borsot, és 3-4 percig együtt pirítjuk.
Egy nagy edénybe tesszük a kuszkuszt, a párolt hagymás keveréket, a felkockázott kaliforniai paprikát, a mazsolát, a mandulával, a vékony csíkokra vágott olajbogyót, majd összekeverjük a lime lével, a mézzel, a lereszelt sajt felével, és a Pödör Chia olajjal együtt.
A paprikákat egyenlő arányban megtöltjük a kuszkuszos keveréssel, tetejüket megszórjuk a maradék sajttal. 190 fokos, előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Egy közepes edényben vizet forralunk, beleöntjük bele a kuszkuszt és hozzáadunk ½ teáskanál sót. 1 percig forraljuk, majd letakarva 5-6 percig pihentetjük. Végül villával átkeverjük, hogy a kuszkusz szemek szétessenek.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.