5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tavasz egyik különleges ajándéka a medvehagyma, ami enyhén fokhagymára emlékeztető aromájú. Medvehagymás, sajtos spagetti receptünkben a mártást tökmagolajjal dúsítottuk, ami tökéletesen illik a medvehagyma ízéhez.
Tegyünk fel 2 liter vizet forrni a sóval. Egy csipetnyi sót tegyünk félre a mártáshoz. Ha forr a víz, tegyük bele a spagettit, és főzzük roppanósra.
A medvehagymát mossuk meg, itassuk fel róla a vizet, majd vágjuk kb. 1 cm széles csíkokra.
Egy kanál napraforgó olajon, alacsony hőfokon fonnyasszuk meg a medvehagyma csíkokat.
Amikor a hagyma összeesett, adjuk hozzá a tejszínt, a vizet, a csipetnyi sót, a borsot és a lereszelt sajt nagy részét. Egy kevés sajtot tegyünk félre a tálaláshoz. Folyamatos keverés mellett addig főzzük 1-2 percig, amíg a sajt elolvad.
A mártást hűtsük kb. 60 fokra, és keverjük bele a tökmagolajat és az alma balzsamecetet.
A kifőtt tésztát keverjük bele a szószba, és hagyjuk 2 percig állni, hogy a tészta megszívja magát a mártással. Az ételt tökmaggal, és a félretett reszelt sajttal tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.