5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A rozmaringos-kakukkfüves sült báránycombhoz alma balzsamecetes narancsmártást készítünk. Ez a bárányos étel megállja a helyét minden ünnepi asztalon. Kicsit feladatigényes, de megéri, mert az ízek és állagok magukért beszélnek.
A húst megtisztítjuk a faggyúmaradványtól, majd alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. A serpenyőt felhevítjük és beletesszük a 3 ek. olíva olajat. Ha forró az olaj, belehelyezzük a húst. Kérgesítjük mindkét oldalát. Lehetőség szerint öntöttvas serpenyőt használjunk, aminek a nyele is hőálló, hogy a bárányt ebben a serpenyőben tudjuk majd a sütőbe helyezni.
Ha aranybarnára kérgesedett a hús, akkor kivesszük pihentetni, amíg a serpenyőben a bárányhús megmaradt olaját rozmaringgal és a 2 db szeletelt fokhagymával fúzionáljuk. Majd felöntjük vörösborral, és hagyjuk amíg az alkohol elpárolog.
Visszahelyezzük a 3 db apró szeletekre vágott fokhagymával és rozmaring levelekkel megtűzdelt húst a serpenyőbe, és felöntjük húsleves alaplével. Tegyünk bele friss kakukkfüvet.
Megvárjuk, míg elkezd forrni, majd a serpenyő tetejével vagy alufóliával letakarjuk az edény tartalmát, és a sütőbe helyezzük. 170 fokon 2 óráig sütjük. Takarás nélkül 180 fokon még 30 percig, miközben meglocsoljuk, és ezalatt az idő alatt egyszer átfordítjuk a húst a másik oldalára, majd vissza. Kóstoljuk meg, és ha úgy érezzük, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
Mindeközben elkészítjük a narancsos-mustáros mázat. Egy meleg serpenyőben összekeverjük a barna cukrot az alma balsamico mustárral és a narancs levével. Addig forraljuk, ameddig méz állagú szószt kapunk.
Miután kivettük a bárányt a sütőből, bekenjük a narancsos-mustáros mázzal, és megtűzdeljük a narancs szeletekkel és a szegfűszeggel. Takarás nélkül 180 fokon még 20 percig sütjük.
Miután elkészült a hús, szobahőmérsékleten 10 percig pihentessük. Emiatt a benne lévő nedvesség egyenlő arányban eloszlik, és ettől szaftosabb lesz, emellett a hús könnyebben szelhető.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.