5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A klasszikus erdélyi padlizsánkrémet nem kevés olajjal keverik ki, aztán persze régiók szerint mindenki visz bele némi egyediséget. Az olaj tehát kihagyhatatlan a padlizsánkrémből, de prémium minőségű, hidegen sajtolt, minőségi Pödör olajakkal egészségessé tehető.
A padlizsánokat megmossuk, majd 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Héjukat bevágjuk, fakanállal kikaparjuk a sültpadlizsánt és egy műanyag keverőtálba tesszük.
A padlizsán húsát a fakanállal szétdaraboljuk amennyire lehetséges. Hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a repce és a máriatövis olajat, a sörecetet, a mézet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerintés, majd belemorzsoljuk a puha kenyér belét is.
Addig keverjük, amíg krémesen összeáll, de még rusztikus a formája. Lilahagymával és snidlinggel díszítjük a tetejét.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.