5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha változatosabbá szeretnénk tenni a szendvicseinket, akkor érdemes különféle zöldségkrémekkel is próbálkoznunk. Ez a lenmagolajas, sör balzsamecetes lencsepástétom a májkrémhez hasonló ízű, ám nélkülöz mindenféle hústerméket. Gyorsan elkészíthető, ízletes és növényi fehérjében gazdag.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, a paszternákot karikára vágjuk, és a sütő repce olajon lepirítjuk. Majd felöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, és puhára pároljuk.
Ha elkészült, hozzáadjuk az előfőzött lencsét, a sót, a borsot, a fűszerpaprikát, a fűszerköményt, alaposan elkeverjük, és 3-4 percen át együtt pároljuk.
A ragut áthelyezzük egy aprítóba, felöntjük a lenmagolajjal, a sör balzsamecettel és a mustárral, majd krémesre turmixoljuk. Ha szükséges egy kevés vízzel lazíthatjuk. Akkor jó, ha a szépen kenhető. Üvegbe zárva 4-5 napig hűtőben tárolható.
A lencsét előző este áztassuk be, majd másnap sós, borsos, babérleveles vízben körülbelül 35-40 perc alatt főzzük puhára. A receptben a paszternák sárgarépával is helyettesíthető.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.