5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Spárgából igazi ínyenc langyos salátát készíthetünk pillanatok alatt. Spárgás ráksaláta receptünkhöz most egy szezámolajos, cseresznyeecetes dresszinget készítettünk, ami különösen jól illik a keleties, chilis salátaalaphoz.
A zöld spárgát alaposan megmossuk, majd a fás alsó részeit levágjuk.
A megtisztított spárgát 3 centis darabokra vágjuk.
Az előfőzött koktélrákot megtisztítjuk, páncélját eltávolítjuk.
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát lereszeljük, ízlés szerint kevés chilit felaprítunk, majd egy kanál sütő repceolajon 1-2 percig pirítunk.
Először a vágott spárgát adjuk a hagymás alaphoz, és 3-4 percig pirítjuk.
Majd hozzáadjuk a tisztított rákot is, és további 3 percig sütjük.
Közben elkészítjük az öntetet is. Ehhez az ecetet egy kis csipet sóval összekeverjük, és hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Majd az ecethez keverjük a chili mustárt, a szójaszószt, a szezámolajat, és alaposan összekeverjük.
Végül a langyosra hűlt salátába keverjük az öntetet. Langyosan, friss korianderlevelekkel tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.