5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Igaz a mondás, hogy sokszor a kevesebb több. Ez a pompás saláta, a tálalása remek példa arra, hogy kevés, de minőségi alapanyagból is készíthetünk éttermi minőségű ételt otthon is.
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. A közepes méretű, megmosott céklákat becsomagoljuk alufóliába úgy, hogy előtte olíva olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük őket. Sütőben 1 óráig sütjük. Langyosra hűtjük, héjukat leszedjük, felkockázzuk.
A finomra aprított shalotta hagymákat meglocsoljuk a fehérborecettel, és 10 percig hagyjuk pácolódni. Ezt követően hozzáadjuk a dió és az olíva olajokat, a sót és borsot.
A diót a serpenyőben pár percig pirítjuk, amíg lehet már érezni az illatát. Ha lehűlt, apróra vágjuk, majd összeforgatjuk a mézzel.
Tálalás előtt a vegyes saláta leveleket összekeverjük az öntettel, hozzáadjuk a céklát, a diót, végül a felkockázott sajtot is.
A saláta még csinosabbá tehető, ha a sült céklából kisméretű karalábévájóval gömböket formázunk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.