5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tiroli almás rétes egy mutatós, közkedvelt sütemény, aminek az elkészítése is egyszerű. Az almás töltelékbe kevert földimandula liszttől a rétes finomabb lesz, mint gondolnánk. A klasszikus tejsodó pedig a makadámiadió olajtól lesz különlegesen aromás.
Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ki a magházukat, és kockázzuk fel 1x1 centis kockákra. Kezdjük el dinsztelni a sütő epce olajon, és szórjuk meg a fahéjjal, és 25 g porcukorral. Hagyjuk, hogy a saját levében megpuhuljon.
Ha készen van az alma, hűtsük le, és keverjük össze a földimandula liszttel. A liszt édeskés íze még finomabbá teszi a tölteléket, ráadásul magába szívja az alma maradék nedvességét is.
A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni, majd gondolatban osszuk három részre hosszában. Jobb és bal oldalon sréhen csíkozzuk fel.
Az almás tölteléket tegyük a tészta közepére, majd hajtsuk rá felváltva a tésztacsíkokat.
A rétest tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, tetejét kenjük át 1 felvert tojássárgával, majd 200 fokos sütőben süssük 20-25 percet.
A sodóhoz tegyünk két tojássárgát egy habüstbe, keverjük össze 30 g porcukorral, 20 g liszttel, és a tejjel csomómentesre. Vízgőz felett folyamatos keverés mellett sűrítsük be.
Ha a sodó legalább 50 fokra lehűlt, keverjük bele a makadámiadió olajat is.
A rétes tetejét meghinthetjük porcukorral.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.