5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ebben a parfé receptben a markáns ízű tökmagolaj látja el a fűszer és az aroma szerepét. Sötét színe miatt a kész parfé pisztácia színű lesz. Ehhez a jeges desszerthez a savasabb alma balsamico cremat javasoljuk tálaláskor.
A habtejszínt felverjük és a hűtőbe tesszük. A vanília rúdból kikaparjuk a vaníliát.
Egy fazékban vizet forralunk.
Ezután ráhelyezünk a fazékra egy fém edényt. Beletesszük a tojás sárgáját, a cukrot és a tejet.
Gőz felett kézi habverővel 2-3 perc alatt habosra verjük. Levesszük a tűzről, beletesszük az alma balsamico cremát, a tökmagolajat és a vanília velőt, majd kézi habverővel óvatosan felhabosítjuk. Hűtőbe rakjuk és hagyjuk kihűlni. Mélyhűtőbe téve gyorsabban kihűl (kb. 10 perc).
A hűtőből kivéve habverővel a masszához keverjük a felvert habtejszínt.
Végül a kész masszát formákba öntjük (őzgerinc, fagyistál, fagylalt készítő forma), majd mélyhűtőbe tesszük. Minimum 3 órát hagyjuk lehűteni és csak utána tálaljuk. Díszitsük pirított stájer tökmaggal.
Ha a formát Pödör tökmagolajjal bekenjük, akkor a parfét hűtés után könnyebben kitudjuk venni.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.