5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A bulgur, más néven durumbúza-töret egy rostokban gazdag, előfőzött gabona, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni. Zöldfűszeres bulgursaláta receptünkben izgalmas fűszerpárosításokat és egy egészséges, ízes öntetet kombinálunk.
A bulgurt egy keverőtálba helyezzük, felöntjük a forró zöldségalaplével vagy forró vízzel, majd egy alufóliával lefedjük, és 20 percet pihentetjük a saját gőzében, amíg a gabonaszemek megszívják magukat a folyadékkal.
A zöldfűszereket felaprítjuk.
A paradicsom ecetet egy kisebb zárható üvegbe tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, és hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Majd hozzáadjuk a kendermagolajat és a mustárt. Lezárjuk az üveget, és alaposan felrázzuk, hogy a folyadékok elegyedjenek.
Az avokádót félbevágjuk, kivesszük egy kanállal a magját, meghámozzuk és felkockázzuk.
A kész bulgurhoz keverjük a felaprított zöldfűszereket (petrezselyem, bazsalikom, snidling) az avokádót és a salátaöntetet is.
A bulgursaláta önmagában is fogyasztható, de kiváló körete lehet grill húsoknak vagy sült zöldségeknek is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.