THOMAS BÜHNER
Thomas Bühner több mint 20 éve tartozik Németország legjobb szakácsai közé. 1962-ben látta meg a napvilágot háztartásbeli édesanya és kereskedelmi alkalmazott apja gyermekeként. Első vendéglátói tapasztalatait nagyszülei kocsmájában szerezte, ahol minden betérő vendéget egy friss szelet félbarna kenyérrel, vajjal és vesztfáliai sonkával fogadtak. Késő este a konyha zörgésére és a kocsmából felszűrődő tompa zsivajra aludt el. A fiatal Bühner ennek ellenére sokáig nem tudta eldönteni, hogy az iskola után milyen pályára lépjen. Amíg ikertestvére az asztalos mesterséget választotta, addig neki a munkaügyi hivatal alkalmassági tesztje segített a választásban: a szakács, a pék vagy a mezőgazdász szakmát javasolták neki. Bühner végül a szakácsmesterség mellett döntött, és már akkor kijelentette szüleinek: „Ha már szakács leszek, akkor kiváló leszek a szakmámban.” Ehhez az alapelvhez azóta is ragaszkodik. Tanulóéveit a paderborni Schweizer Haus szálloda éttermében töltötte. Ezután a düsseldorfi Hiltonban dolgozott Günter Scherrernél, majd a hamburgi Landhaus Scherrer éttermébe került. A következő állomás a lippstadti Grand Cru étterem volt, végül Sylt szigetére, a westerlandi Restaurant Jörg Müller étterembe került.
Bühner végül 1989-ben a baiersbonni Schwarzwaldstube étterembe ment csoportvezetőnek (Chef de Partie) Harald Wohlfahrt keze alá. Ezt tartja pályafutásának egyik legfontosabb állomásának, mivel Wohlfahrt irányítása alatt a szakmája számára elengedhetetlen fegyelem és állandóság mellett megtanulta értékelni a mértéktartás és az emberség erényét, amelyeket mentora nap mint nap gyakorolt. Ez kiváló alapot teremtett számára, hogy 1991-ben elvállalja a dortmundi La Table étterem konyhafőnöki posztját. Öt évvel később itt díjazták először Michelin-csillaggal, amelyet 1998-ban követett a második, végül 2011-ben a harmadik. 2001-ben a Gault-Millau étteremkalauz Bühnert választotta „Az év felfedezettjének”, majd csupán öt évvel később „Az év szakácsának”.