Flor de Sal - Algarve
Gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készül
Sok idő, türelem és ügyesség szükséges ahhoz, hogy a hagyományos tengeri sók mellett a júniustól szeptemberig tartó rövid időszakban kitermeljék a kiváló minőségű Flor de Sal sót is. Az évszázadokon át kifejlesztett kitermelési módszer, továbbá a sok napsütés és az enyhe szellő az alapfeltétele annak, hogy a Flor de Sal (magyarul: sóvirág) kitermelése megkezdődhessen. Nyár derekán, amikor a dél-portugáliai Ria Formosa és Sapal de Castro Marim természetvédelmi területeinek sólepárló medencéiben a sótartalom megemelkedik, enyhe szellőnek kell fújnia a sólepárlók fölött, hogy a párologtató medencékből felszálló nedvességet elűzze.
Csak ezután kezd jó idő esetén vékony sóréteg képződni a sómezők felszínén. Ekkor érkezik el az idő, hogy a tapasztalt sótermelők óvatosan, kézi munkával leszedjék a sóvirágokat, mielőtt azok örökre lesüllyednének a sólepárló medencék aljára. A puha, enyhén ropogós állagú, valódi Flor de Sal-t az ember könnyedén el tudja morzsolni az ujjai között. Sok szakács számára a Flor de Sal minden étkezési só valódi királynője, melynek enyhe az íze, ropogós az állaga, és gazdag létfontosságú ásványi anyagokban és nyomelemekben.
vásárlóink kedvencei