5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A napfényvédelem és a megfelelő táplálkozás két olyan tényező, amelyek kulcsfontosságúak egészségünk megőrzése szempontjából. Bár első pillantásra talán nem tűnnek összefüggőnek, a kutatások azt mutatják, hogy a megfelelő napvédelem és az egészséges táplálkozás összehangolása hosszú távon rendkívül előnyös lehet számunkra.
Kezdjük a külső napfényvédelemmel. A napfényben található ultraibolya (UV) sugaraknak két fő típusa van: az UVA és az UVB sugarak. Az UVA sugarak képesek mélyen behatolni a bőrbe, hozzájárulva az idő előtti bőröregedéshez, a ráncok kialakulásához, valamint növelik a bőrrák kockázatát. Az UVB csak a felsőbb bőrréteget érik el, és ők felelősek a leégésért, valamint a bőrrák egyes típusainak kialakulásáért.
Természetesen a mértékletes - előírásoknak megfelelő - napozásnak számos jótékony hatása van egészégünkre.
Nagyon fontos a megfelelő napvédelem minden korosztály számára, amit fizikai védelemmel és helyes táplálkozással biztosíthatunk.
A fizikai védelem magába foglalja:
Ezek betartásával csökkenthetjük az UV-sugárzás káros hatásait, megvédhetjük bőrünket a leégéstől és a károsodástól.
A napfényvédelem azonban nem csak külső intézkedéseket jelent. A táplálkozásnak is óriási szerepe van bőrünk védelmében.
De milyen étrend segíthet ebben? Milyen ételeket fogyasszunk?
A telítetlen zsírsavakban-, ásványi anyagokban- és vitaminokban gazdag étrend nagyban hozzájárul bőrünk egészségének megőrzéséhez és csökkenti a bőrkárosodás kockázatát.
Az omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni az UV-sugárzás okozta napégést, támogatják a bőr hidratáltságát csökkentve a szárazságát és érzékenységét. Az esszenciális, telítetlen zsírsavakat leghatékonyabban hidegen sajtolt olajok formájában tudjuk - szinte „észrevétlenül” - beépíteni étrendünkbe. Kiemelkedő mind közül a lenmagolaj, mely 70 százalékos alfa-linolénsav tartalmával nemigen tudja felvenni egyetlen másik olaj sem a versenyt.
Az antioxidánsok csökkentik a szabadgyökök képződését és ezáltal a sejtkárosodást. Közülük is ki kell emelni a C- és E-vitamint, valamint a béta-karotint. Leggazdagabb forrása a zöldségek és gyümölcsök mellett (pl. citrusfélék, bogyós gyümölcsök, spenót, sárgarépa) a hidegen sajtolt, szűretlen magolajok (ligetszépe olaj, gránátalma magolaj, argan olaj, makadámia dióolaj, zweigelt szőlőmagolaj, avokádó olaj, mandula és sárgabarack magolaj).
Ásványi anyagok Az egészséges étrendben megtalálható ásványi anyagok, mint a cink és a szelén, szintén hozzájárulnak a bőr védelméhez és regenerációjához, valamint erősítik az immunrendszert. Magas koncentrációban jelenik meg a hidegen sajtolt olajok (búzacsíraolaj, dióolaj, kendermagolaj, szezámmagolaj) mellett, a tenger gyümölcseiben, diófélékben, teljeskiőrlésű gabonákban és hüvelyesekben is.
Összegezve: A hidegen sajtolt olajok komplex megoldást adhatnak a bőrvédelmen túl testünk teljes külső és belső védelmében, legyen az bőrápolás, vagy csak mindennapos, egészséges vitalitásunk fenntartásában.
A Pödör prémium hidegen sajtolt magolajok a fenti hármas komponens (omega-3 zsírsavak, antioxidánsok és ásványi anyagok) igen gazdag forrása.
A hidegen sajtolt esszenciális olajok kiválasztásánál nem elhanyagolható, hogy azok legyenek minden esetben prémium minőségűek, 100% természetesek, szigorúan első préselésből és hidegen sajtoltak, továbbá szűretlenek.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.