5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A mediterrán konyha egyik remek hideg levese a gazpacho. Régiónként eltérhet a készítése, de fő hozzávalója a friss, érett, zamatos paradicsom. Ebben a gazpacho receptben az ízeket finom paradicsomecettel és kendermagolajjal emeltük ki.
A tojást főzzük keményre, majd ha kihűlt, vágjuk finomra.
A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk.
Az uborkát szintén megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk.
A zöldségeket egy mixerbe tesszük a fokhagymával, a sóval, a borssal, az ecettel és a kenyérbéllel együtt.
Amikor már láthatóan krémes a leves állaga, csorgassuk bele az olajat is.
Turmixolás közben állítsuk le időnként a gépet, hogy kevesebb levegőt vigyünk a levesbe. Tálalás előtt jól hűtsük be. Főtt tojással fogyasszuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.