5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az ázsiai ételekhez gyakran használnak olyan aromás olajat, mint a szezámolaj, aminek az ízét a pirított szezámmag még jobban kiemeli. Az ételhez kínált édesburgonyás köret krémesebb és finomabb lesz, ha hidegen sajtolt mogyoróolajjal pürésítjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a szójaszószt a szezámolajjal, a reszelt gyömbérrel, a lime reszelt héjával és a levével együtt. Ehhez az öntethez keverünk két evőkanál vizet.
A pácot ráöntjük a csirke alsó combokra (szárny is lehet), összekeverjük, majd egy nejlon zacskóba tesszük. Minimum 8, de inkább 12 órára hűtőbe helyezzük a pácolt húst.
A fogyasztás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsit repceolajjal kikenünk, majd a zacskó tartalmát beleöntjük. Úgy helyezzük a húsokat a sütőlapra, hogy ne feddjék egymást. 30-35 percig sütjük, félidőnél pedig átforgatjuk őket. Akkor kész, ha szép arany barnára sült minden comb.
A meghámozott és kockára vágott édesburgonyát forró, lobogó vízben puhára főzzük. Miután megpuhult, nagyjából 15 perc, leszűrjük róla a vizet.
Az édesburgonyát a mogyoróolajjal, a tejjel, kevés sóval és borssal botmixerrel pürésítjük.
Díszítésnek friss koriandert és pirított szezámmagot használunk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.