5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az ősz és a tél egyik legkedvesebb krémlevese a sütőtök krémleves. Süssük meg hozzá a fokhagymát is krémesre, a leves sokkal finomabb lesz így tőle. Legfinomabb fűszere ennek a levesnek a tálaláskor rálocsolt alma balzsamkrém, ami enyhén karamelles ízével, savasságával igazán különlegessé teszi.
A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra, és egy félbe vágott fokhagymával együtt tepsire helyezzük. Kb. 40 percig sütjük 200 fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, akkor kicsit hagyjuk hűlni, majd húzzuk le mindkettő héját.
A repceolajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, és pirítás közben hozzáadjuk a körte balsamicot.
Majd beletesszük a tököt és a fokhagymát, felöntjük a tyúkhús/zöldség alaplével, és néhány percig kis lángon főzzük.
Botmixerrel finomra turmixoljuk.
Végül felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges egy kis vízzel hígítjuk, belecsavarjuk a narancsot, és néhány percig még főzzük, de már ne forraljuk!
Tálaláskor alma balsamico cremával locsoljuk meg a tetejét.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.