5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A brokkolis csirkeragu kölessel, nemcsak gyorsan elkészíthető, de igazán ízletes és mutatós étel is, illatozik a fűszerektől, szaftos, és még szuper egészséges is.
A kölest mossuk át alaposan, majd egy kevés sütő repce olajon enyhén pirítsuk meg.
Amikor serceg az olaj, öntsük rá a vizet, adjunk hozzá egy csipet sót. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a tüzet takarékra, és fedő alatt pároljuk 15 percen keresztül. Ezt követően, fedő alatt további 5 percig hagyjuk a kölest a saját gőzében párolódni.
Közben a csirkemellet tisztítsuk meg, vágjuk le róla a felesleges csontos vagy bőrös részeket, majd vágjuk kisebb kockára.
A brokkolit szedjük rózsákra és forrásban lévő vízben 5-6 percig pároljuk, majd szűrjük le.
A lilahagymát aprítsuk finomra, a fokhagymát reszeljük le, és kezdjük el a maradék sütő repce olajon pirítani. Majd adjuk hozzá a csirkekockákat, a csipet borsot, a kakukkfüvet, az oregánót, végül a maradék sót is.
Amikor a húsok szépen kifehéredtek, adjuk a raguhoz a brokkolit, a mézet, és a narancslevet. Forraljunk egyet rajta.
A párolt kölest a kezünkkel morzsoljuk szemeire, és adjuk a narancsleves csirkés raguhoz. 3-4 percig hagyjuk együtt párolódni az ételt. Akkor jó, ha kicsit szaftos, nem száraz.
Tálaláskor keverjük a raguhoz a máriatövis olajat, amitől még krémesebb és egészségesebb lesz az ételünk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.