5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az alma és az amerikai palacsinta tészta párosításából pompás desszert készíthető szinte pillanatok alatt. Még finomabbá és különlegesebbé tehető ez a finomság, ha alma balsamico cremaval locsoljuk meg fogyasztás előtt.
Az almákat meghámozzuk, a csutkájukat kivágjuk, majd kb. 5 mm vastag karikákra vágjuk.
Az almakarikákat egy kevés lisztben megforgatjuk, hogy a palacsintatészta könnyebben rá tudjon tapadni.
A tojást kikeverjük a tejjel.
A maradék lisztet összekeverjük a fahéjjal, sóval, porcukorral, a szódabikarbónával, majd beleöntjük a kikevert tojásos tejet. Csomómentesre keverjük, és hagyjuk 3-4 percet állni.
A repce sütőolajat egy edényben felhevítjük. Az almakarikákat belemártjuk a palacsintatésztába, és aranybarnára sütjük. Tálaláskor alma balsamico cremaval locsoljuk meg, és ízlés szerint porcukorral tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.