5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A hummusz egy közel-keleti étel, neve arab eredetű és csicseriborsót jelent. A hummuszt eredetileg tahinivel készítik, de számtalan variációja ismeretes már napjainkban. Receptünkben egy céklás és pisztáciaolajos hummuszvariációt mutatunk be.
A céklákat becsomagoljuk alufóliába úgy, hogy előtte olívaolajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőben, 250 fokon 1,5 óráig sütjük. A héját letisztítjuk róla, majd kockákra vágjuk.
Egy edénybe beleöntjük a csicseriborsókonzerv tartalmát és hozzáadjuk a gerezd pucolt fokhagymát és a pucolt vöröshagymát. Lassú tűzön forraljuk még 1 órán keresztül.
Amikor kész, a folyadékon kívül az edény tartalmát a turmixgépbe tesszük, amihez hozzáadjuk még a kockákra vágott sült céklát, a Pödör Pisztáciaolajat és a citromlevet. Krémes állagúra pépesítjük. Ha nincs elég folyadék ahhoz, hogy a turmixgép alaposan szét tudja vágni a csicseriborsó-keveréket, akkor öntsünk hozzá még a megmaradt léből. Ha a kívánt állagot elértük, akkor sóval, borssal ízesítjük.
Eközben előkészítjük a zöldségeket. Az uborkát megmossuk és szeleteket vágunk belőle, a répát megpucoljuk. A spárgát és a répát, forró, lobogó, sós vízbe tesszük 2 percre, utána áthelyezzük egy hidegvízzel teli tálba, amit teleteszünk jégkockákkal.
A zöldségeknél először a forralásnak, majd a jeges vízbe való merítésnek azért van jelentősége, mert a zöldségek így ugyanolyan roppanósak maradnak, de kicsit puhábbak, míg a színük sokkal élénkebb lesz, mint nyersen.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.