5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Amikor még nincsenek friss, szezonális gyümölcsök, de valami üde, gyümölcsös desszertre vágyunk, akkor tökéletes választás ez a pohárkrém. A citromhabot sárgabarackmag olajos, mentás aszalt barackkal tehetjük izgalmasabbá.
A zselatint beáztatjuk a vízbe, majd takarékon felolvasztjuk, figyelve, hogy véletlenül se forrjon.
A citromok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk és a porított eritrittel együtt belekeverjük a krémsajtba.
A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A krémsajtos masszából 1-2 evőkanálnyit elkeverünk az olvasztott zselatinba, majd ezt visszakeverjük a maradék krémsajtba.
Legvégül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A krémet poharakba mérjük, lefedjük, és 12 órára a hűtőbe tesszük.
Az aszalt barackot apró darabokra vágjuk, a mentát finomra aprítjuk, és az egészet összekeverjük a barackmag olajjal. A gyümölcsöt a kihűlt, dermedt habra kanalazzuk, így tálaljuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.