5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az egészséges étrend részét képezik a hüvelyesfélék. A lencsefőzelék akkor a legfinomabb, ha füstölt, főtt sonkával főzzük meg. Könnyebben emészthető, és ízesebb is lesz egy kis birsalma gyümölcsecettel megbolondítva.
A lencsét jól átmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk (annyi vízbe, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje). Beletesszük a sót és a babérleveleket.
Hevítsünk fel két evőkanál repceolajat. Adjuk hozzá az apró kockára vágott hagymát, és dinszteljük üvegesre.
Öntsük hozzá az előző nap beáztatott lencsét.
Ízlés szerint gazdagíthatjuk pl. füstölt sonkával is.
Keverjük hozzá az alaplevet, majd közepes lángon kb. 20 percig puhára főzzük.
A puhára főtt lencsét tegyük félre, és egy serpenyőben hevítsünk fel két evőkanál repceolajat. Keverjük hozzá a két evőkanál lisztet, és a főzelékünkről egy kis levet, hogy ne csomósodjon össze. Ha zsemleszínű a rántásunk, akkor levesszük a tűzről, és csak ekkor adjuk hozzá a pirospaprikát (ne keseredjen meg).
A kész rántást folyamatos keveréssel adagoljuk a főzelékhez.
Végül hozzáadjuk a tejfölt, és még néhány percig főzzük, (továbbra is közepes lángon). Befejezésként ízesítsük 2 evőkanál birsalma gyümölcsecettel. Ha a főzelékünk túl sűrű, hígíthatjuk tejföllel tovább.
Rántás helyett készíthetjük úgyis a főzeléket, hogy egy kis adagot kiveszünk, kézi botmixerrel összeturmixoljuk, majd ezzel sűrítjük be.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.