5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A tojás igen jó fehérjeforrás, amit gőzölve is elkészíthetünk. A gőzölt tojás a kocsonyához hasonló állagú, remegős, habkönnyű, amit egy remek reteksalátával reggelire is elfogyaszthatunk.
A tojásokat lazán felverjük a vízzel, 1 mokkáskanál sóval, és egy csipet borssal.
A tojást 3 felfújt formába öntjük, és akkora edénybe helyezzük, amiben úgy elférnek, hogy le is lehessen majd fedni. Az edényt addig töltjük vízzel, amíg a tojás ér a felfújt formában. Egy domború, üveg fedővel lefedjük az edényt, és feltesszük a tűzre főni közepesen alacsony hőfokon.
Egy zárható üvegbe öntjük először az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Megvárjuk, amíg a só felolvad az ecetben. Hozzáadjuk az olajat, lezárjuk az üveget, és alaposan felrázzuk.
Közben a retket megmossuk, felszeleteljük, majd összekeverjük a salátaöntettel.
A kész, kihűlt tojáskocsonyát megszórjuk szezámpehellyel, finomra vágott újhagymával, és a reteksalátával tálaljuk.
A domború üvegtetőn keresztül látható, ahogyan a meleg vízben kifehéredik, és kocsonyássá válik a tojás, a vízgőz pedig úgy folyik le róla, hogy nem áztatja el az ételt. Kb. 20-25 perc alatt készül el.
A szezámmagot egy mozsárban törjük össze, ettől lesz pehely állagú.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.