5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Mi sem egyszerűbb, mint kisütni pár csirkemell szeletet, és valami gyors zöldséget párolni mellé. Grillezett csirkenyárs receptünkben pikáns zöldfűszeres mártogatóval dobjuk fel a csirkemellet, amihez sült répát ajánlunk. Könnyed, finom, gyors vacsora ötlet.
Vékonyabb, zsengébb sárgarépákat hámozzunk meg, és hosszában vágjuk őket hasáb alakúra. Tegyük egy sütőzacskóba, adjunk hozzá egy csipetnyi só, borsot, a nádcukrot, és 1-2 tk napraforgó olajat. Zárjuk le a zacskót, és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 25 percen át.
A csirkemellet a hosszanti felén vágjuk keresztbe, hogy vékony szeleteket kapjunk. Vágjuk kb. 2 cm-es csíkokra, és húzzuk őket fanyársra. Sózzuk, borsozzuk.
A csirkenyársakat 3-4 tk napraforgó olajon süssük ki pár perc alatt grillserpenyőben.
Tegyük a szilva gyümölcsecetet egy kisebb tálba, adjunk hozzá csipetnyi sót, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak.
Végül keverjük az ecethez a finomra vágott zöldfűszereket, és a pisztácia olajat is.
A grillezés előtt a fanyársakat pár percre áztassuk hideg vízbe. A kész csirkenyársakat már tálaláskor kenjük át a zöldfűszeres, savanykás mártogatóval.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.