5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A garnélához egy királyi szósz dukál. Ha ilyen ünnepi ételt készítünk, adjunk hozzá chilis, fenyőmagolajos szószt, és mindenkit leveszünk a lábáról. Gyorsan elkészíthető, mégis luxus minőségű.
A hozzávalókat szobahőmérsékleten használjuk fel. A tojás sárgát egy magas falú edénybe ütjük, és sóval, borssal, a reszelt fokhagymával, a sárgabarack gyümölcsecettel és a mogyorómustárral elkeverjük.
A lenmagolajat és a fenyőmagolajat egy mérőedénybe összeöntjük. Először csepegtetve majd mindig egyre többet hozzáöntve - gépi habverővel -hozzákeverjük a szószhoz, míg egészen sűrű pép nem lesz belőle.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott citromfüvet, a chilit és a natúr joghurtot. Még egyszer összekeverjük.
A mélyhűtött garnélát leolvasztjuk, majd hideg vízzel lemossuk, és forrásban lévő sós vízben kb. 2-3 percig blansírozzuk. Leöntjük róla a vizet.
Egy serpenyőben a repceolajon közepes lángon 2-3 percig sütjük. Tálaljuk fenyőmagolajos és lenmagolajos szósszal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.