5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A brokkoli egy szuperzöldség. Nyersen, vagy csak finoman párolva értékes összetevőivel támogatja szervezetünk egyensúlyát. Jól illik hozzá a főtt tojás és a fenyőmagolajos, pikáns joghurtos salátaöntet. Ideális tartalmas, téli saláta.
A tojásokat 8-10 percig keményre főzzük, majd hideg vízbe hagyjuk kihűlni. Közben a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, megmossuk, majd 5-7 percig forró sós vízben közepes lángon megpároljuk. Ne dobjuk el a törzsét sem, hámozzuk meg, és vágjuk darabokra. A szárított paradicsomot vékony csíkokra vágjuk, és kb. 3 percig a brokkolival együtt megpároljuk. Ha kész, akkor leöntjük a vizet, és jól lecsöpögtetjük a vizet róla.
Közben a fenyőmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és egy tányéron hagyjuk kihűlni. A gombát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A főtt tojásokat meghámozzuk, és nyolcadba vágjuk.
Elkészítjük a dresszinget. A 150 g joghurtot egy kis tálba tesszük. Beletesszük a mogyorómustárt, a fenyőmagolajat, a körte ecetet, és préseljük hozzá a kis gerezd fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Jól összekeverjük.
Végül egy tálba tesszük a párolt brokkolit, a szárított paradicsomot, a gomba karikákat, a tojás szeletek felét és a pirított fenyőmag felét. Leöntjük a dresszinggel, és óvatosan összeforgatjuk.
Tálaláskor ráhelyezzük a tetejére a tojások másik felét, és megszórjuk a maradék pirított fenyőmaggal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.