5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Az ősz egyik elhanyagolt zöldsége, a karfiol most krémleves formájában újra a rivaldafénybe kerülhet. Hogyan? Különleges sörecettel, és feketekömény olajjal ízesítve, pirított hajdinával bisztró hangulatú levest varázsolhatunk belőle.
A hajdinaszemeket alaposan átmossuk, leszárítjuk, majd a forró repceolajban ropogósra sütjük. Az olajat kihűtjük, leszűrjük, a későbbiekben is használható sütésre.
A visszamaradt olajból 2 kanállal kiveszünk, és ezen megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát, majd rászedjük a kisebb rózsákra szedett karfiolt is. Sózzuk, borsozzuk, szárított tárkonylevéllel fűszerezzük.
Felöntjük a tej és az alaplé keverékével, és gyöngyözve, úgy, hogy a tej ne csapódjon ki, puhára főzzük a karfiolt.
Ízlés szerinti mennyiségű sörecettel krémesre turmixoljuk.
Tálaláskor pár csepp feketekömény olajjal és pirított hajdinával tálaljuk.
A feketekömény olaj erősen intenzív ízű, ezért csak pár cseppet használjon belőle ízesítésképp.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.