5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A karfiol pizza a megtestesült bűnözés mentes finomság. Receptünkben most egy aszalt paradicsomos, pestos szószt készítünk hozzá feltétként, amitől még izgalmasabb, ízesebb lesz az olasz konyha egyik legnagyobb klasszikusának a diétás változata.
A szárított, aszalt paradicsomokat feldaraboljuk, egy kisebb üvegbe tesszük, és felöntjük az olajakkal. 2-3 órán át áztatjuk, hogy a paradicsom megszívja magát az olajjal.
A szezámmagot egy serpenyőbe megpirítjuk.
Majd az aszat paradicsomot, az olajjal, szezámmaggal, 1 gerezd fokhagymával, a paradicsomecettel, 30 g reszelt parmezánnal, ½ mokkáskanál sóval együtt egy késes aprítóban krémesre turmixoljuk.
A karfiol rózsáit megmossuk, felitatjuk róluk a felesleges nedvességet. Majd egy késes aprítóban leturmixoljuk úgy, hogy olyan legyen az állaga, mintha rizs lenne. Levét kinyomkodjuk.
A maradék sóval, borssal, oregánóval, egy egész tojással, és a lereszelt pizza mozzarellával összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsi közepét olívaolajjal átkenünk, erre halmozzuk a karfiolos masszát, és kör alakúra formázzuk.
200 fokos előmelegített sütőben addig sütjük, amíg elkezd aranybarnába fordulni a színe (15-20 perc kb.).
Ekkor vegyük ki, kenjük át az aszalt paradicsomos szósszal. Tetszés szerint rukkolával tálalhatjuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.