5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Ha a párolt tök egy részét krémesítjük, kihagyhatjuk az egyéb sűrítőanyagokat. Az így készült laktózmentes tökfőzeléket stájer tökmagolajjal ízesítjük, és birsalmaecettel tesszük pikánssá.
A tököt meghámozzuk, kivájjuk a magokat, lereszeljük, egy tálba rakjuk és besózzuk, majd 30 percet állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk, a repceolajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk az óvatosan kinyomkodott tököt. (A levet félretesszük, a főzés során még felhasználjuk.)
A párolt hagymákhoz adjuk a kinyomkodott tököt és összeforgatjuk, majd felöntjük a félretett lével és ha kell kevés vízzel, így készre főzzük kb. 15 percig. Ha megpuhult, a főzelék felét kivesszük és pépesre turmixoljuk, majd visszatesszük a többi részhez, ezzel sűrítjük a főzeléket.
Ízesítjük a birsalma gyümölcsecettel és sóval, borssal. Apróra vágott kaporral tálaljuk. A végén meglocsoljuk a stájer tökmagolajjal.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.