5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
A céklát alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, középső felét, amennyire vékonyan tudjuk, mandolin segítségével leszeleteljük, majd a maradékot gyümölcscentrifugával ledzsúzoljuk. A levet beízesítjük ízlés szerint egy csipet sóval és a meggy balzsamecettel. A céklát a marináddal együtt egy ziplock zacskóban vagy dobozban hagyjuk dolgozni. Otthoni környezetben ezt a lépést már egy nappal korábban elvégezhetjük. {Az éttermi világban, mi sousvide technológiával rövid ideig hőkezeljük, a gyorsabb és sterilebb eredmény érdekében.)
A pisztáciát tegyük fel főni, annyi sós vízben, ami épp ellepi. Amíg elpárolog a víz, tisztítsuk meg a langusztáinkat, a farkakat tegyük félre, a páncélt, ollókat és fejeket habzó vajban pörgessük meg pár percet, hogy egy ízes langusztavajat kapjunk, amit későb a tálalásnál felhasználunk.
Ha elfőtt a víz a pisztáciánkról, tegyük be egy 170 fokosra előmelegített sütőbe egy száraz tepsibe 10/15 percre hogy jó ropogósra süljön.
Mossuk meg az édesköményt, majd vágjuk le a szárát, vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük le mandolin segítségével, a középsō dundibb feleket. A maradékot, a szárral együtt, gyümölcscentrifugával ledzsúzoljuk. A kapott levet beízesítjük az almalével, egy csipet sóval, a mirinnel, a pisztáciaolajjal és a választott citrus levével, illetve reszelt héjával.
A langusztafarkakat forró serpenyőben készre pirítjuk a külső felén, majd a hőforrást elzárva félrehúzzuk és meglocsoljuk a langusztavajunkkal.
Keverjük össze a salátánkat, nyers tengerispárgával, és a langusztával és tetszés szerint tálaljuk. Szórjuk meg a sült pisztáciával.
Az étteremben tovább frissítjük az ételt citromverbénaolajjal, és előkerülhetnek a savanyított/fermentált virágok {bodza, medvehagyma} is, ha szorgalmasak voltunk a nyári időszakban. Az ételfotón bársonyvirág van, ami otthon is könnyen beszerezhetō és egy nagyon játékos alapanyag. Sót szándékosan nem alkalmaztam a langusztán, a tengerispárga dolga.
Partnereink közvetlenül a származási helyről importálják fűszereinket - közvetítők nélkül -, így biztosan tudjuk, honnan származnak kerülőutak, vagy kompromisszumok nélkül.
Kiskereskedőként, nagykereskedőként vagy viszonteladóként Ön dönthet az üzletében forgalmazni kívánt Pödör Prémium termékek választékáról és mennyiségéről, de együttműködhet kizárólag PICK UP partnerként is.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.