5% ÁLLANDÓ hírlevél kedvezmény regisztrált klubtagként, minden kedvezményen felül, akciós termékekre is.
Hirtelen vendégek jelentkeznek be, és gyorsan szeretne valami elképesztően finomat készíteni? Ez a langyos májas, körtés szendvics garantáltan levesz a lábáról mindenkit, aki megkóstolja. Kellemes párosítása ez a savas, édes és kesernyés ízeknek. Tipikus őszi-téli vendégváró különlegesség.
A csirkemájakat tisztítsuk meg, vágjuk vékonyabb szeletekre. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és mustárral bepácoljuk. Hagyjuk 20 percet pihenni szobahőmérsékleten.
A körtét megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és 8 cikkre vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a repceolajat, megszórjuk cukorral, hagyjuk, hogy a cukor felolvadjon. Ekkor rászedjük a körtéket, és 2-3 percig pároljuk. Közben 1-2 alkalommal megforgatjuk a cikkeket.
Ha készen van, félretesszük, és ugyan ezen a zsiradékon 2-3 perc alatt megsütjük a májakat is. Fontos, hogy ne szárítsuk ki őket. Ha készen van, félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt, 50-60 fokra lehűlt szaftot felöntjük az alma balsamico cremaval és a dióolajjal.
A kissé megpirított kenyérre, vagy bagettre locsoljunk keveset a szaftból, erre helyezzük felváltva a körte és a máj szeleteket. A maradék szószból locsolhatunk még a szendvicsre. Langyosan fogyasszuk.
Ez a weboldal a felhasználói élmény fokozása érdekében sütiket (cookie) használ. Az használatával hozzájárul az adatok elemzéséhez, használatához.